Τελευταια νεα

 

Αρχειο αρθρων

 
Τετάρτη, 21 Νοέμβριος 2018 18:20

ΠΣΕ ΟΑΕΕ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018 Κύριο

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ                                       ΑΘΗΝΑ 21/11/2018
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Α.Ε.Ε.
Ακαδημίας 22 – Αθήνα – 10671
Τηλ. 2103666110 – 2103666111
FAX: 2103729603
Ε-mail :  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Συναδέλφισσες – οι,

Συμμετέχουμε μαζικά αύριο Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018 στη νέα Παναττική Στάση Εργασίας που προκήρυξε η ΠΟΠΟΚΠ  από τις 11.00 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου και στη συγκέντρωση συμπαράστασης και στήριξης των συναδέλφων Ελένης Μανουρά και Χρήστου Βαγενά στις 11.30 π.μ. στο κτίριο 2 των Δικαστήριων της Ευελπίδων.

Όπως σας είναι ήδη γνωστό, οι συνάδελφοι μέλη του Δ.Σ. του ΠΣΕ ΟΑΕΕ και της Ομοσπονδίας, συνελήφθησαν τη Δευτέρα το πρωί στη Διεύθυνση Ανατολικής Αττικής για τη συμμετοχή τους στις πολυήμερες κινητοποιήσεις του Συλλόγου μας που αφορούν στο επείγον ζήτημα της έλλειψης προσωπικού. Η σύλληψη έγινε μετά από επεισόδιο που προκάλεσαν «αγανακτισμένοι ασφαλισμένοι» και σχετική καταγγελία. Αφού κρατήθηκαν για πολλές ώρες στο αστυνομικό τμήμα του Ν. Ηρακλείου, παραπέμφθηκαν στο αυτόφωρο. Αύριο πρόκειται να διεξαχθεί η εξ αναβολής δίκη τους.

Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά ότι, υπεύθυνη για την συνολική εξέλιξη του ζητήματος είναι η Διοίκηση του ΕΦΚΑ, η οποία με την αδιαλλαξία, την αλαζονεία και τις «περίεργες» μεθοδεύσεις της οδήγησε την κατάσταση στα άκρα και τελικά την αστυνομία και τους εισαγγελείς στις συνδικαλιστικές διαδικασίες και στις κινητοποιήσεις.

Εμείς ωστόσο δεν καταλαβαίνουμε ούτε από τρομοκρατία ούτε από αστυνομοκρατία. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας πραγματοποιώντας και αύριο καταλήψεις στα κεντρικά κτίρια του ΕΦΚΑ ( Αγ. Κωνσταντίνου 8 και Σατωβριάνδου 18). Θα κλιμακώσουμε δε τις κινητοποιήσεις μας με κάθε δυνατό τρόπο.

Ωστόσο, μετά τους «αγανακτισμένους ασφαλισμένους» της περίπτωσης Μανουρά – Βαγενά, έχουμε τους «αγανακτισμένους συνδικαλιστές» της «Ενωτικής Συνεργασίας - Ανατροπής» (αφορά προφανώς σε λογοπαίγνιο και όχι σε ταύτιση ή παραλληλισμό).

Δεν μπαίνουμε στη διαδικασία αναλυτικού σχολιασμού του ανακριβούς περιεχομένου της ανακοίνωσής τους αφού κάτι τέτοιο θα συμβεί πολύ σύντομα στην έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, σε χρόνο ο οποίος θα κριθεί κατάλληλος από αγωνιστική αλλά και πρακτική άποψη.  Άλλωστε δεσμευτήκαμε γι’ αυτό στη συνεδρίαση του  Δ.Σ. της 14ης Νοεμβρίου στην οποία αναφέρονται. Το γνωρίζουν.

Δεν μπορούμε όμως να αφήσουμε ασχολίαστο το γεγονός της συγκεκριμένης χρονικής στιγμής την οποία επέλεξαν να δημοσιοποιήσουν τις διαφωνίες και τις απόψεις τους, παρότι καλοπροαίρετα θεωρούμε πως πρόκειται απλά για επιπόλαιη  ενέργεια.

Εννοούμε βέβαια ότι, αυτό συμβαίνει παραμονή της αυριανής Παννατικής Στάσης Εργασίας - κατά τ’ άλλα προβληματίζονται για τη μη ενεργητική συμμετοχή και συσπείρωση των εργαζόμενων. Το χειρότερο όμως είναι πως γίνεται παραμονή της διεξαγωγής της δίκης των δύο συναδέλφων και κυρίως χωρίς να έχουν συνειδητοποιήσει, ποιες ακριβώς απόψεις και θέσεις εκφράζουν και υπερασπίζονται στο κείμενό τους σχετικά με τις καταλήψεις!!!

Είναι αδιανόητο επίσης να συμβαίνει κάτι τέτοιο εντός του Συλλόγου μας, την ίδια ώρα που η ΑΔΕΔΥ και δεκάδες Ομοσπονδίες και Σωματεία εκφράζουν ανεπιφύλακτα τη συμπαράσταση και τη στήριξή τους στην Ελένη και στο Χρήστο, καταδικάζοντας τις αστυνομικές και ασφαλίτικες μεθόδους με τις οποίες  προσπαθούν να χειραγωγήσουν τους αγώνες των εργαζόμενων. Την ίδια στήριξη και συμπαράσταση δε, εξέφρασαν από τις πρώτες μέρες σχετικά με τις διεκδικήσεις και το δίκαιο των αγωνιστικών μας κινητοποιήσεων, ενώ ήταν όλοι παρόντες στις καταλήψεις και στη μεγάλη συγκέντρωση της Τρίτης έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου. Το ίδιο πρόκειται να συμβεί  αύριο και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό.

Όσο για την απαξιωτική αναφορά τους στις κινητοποιήσεις μας που δήθεν οδηγούν στον «εκφυλισμό των αγώνων και του συνδικαλιστικού κινήματος» εν συντομία απαντάμε ως εξής : Eκφυλιστικό  είναι να καταρρέουν οι συνάδελφοι στους χώρους δουλειάς και ο συνδικαλιστικός τους φορέας να παραμένει με τα χέρια σταυρωμένα, εξωθώντας τους εκούσια ή ακούσια στη λογική του «σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω» ή στη λογική της αναζήτησης του «μπάρμπα απ την Κορώνη».

Σχετικά επίσης με την αγωνία τους για τη μαζικότητα και τη συμμετοχικότητα, τους επισημαίνουμε ότι αυτές δεν προκύπτουν ποτέ από μόνες τους. Αντίθετα, χτίζονται βήμα – βήμα και σε μεγάλο βαθμό αφορούν τόσο στην ανάπτυξη σχέσεων αλληλεγγύης μεταξύ του συνόλου των εργαζόμενων όσο και σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ των εργαζόμενων και των συνδικαλιστικών τους εκπροσώπων. Υποχρέωση δε αυτών των εκπροσώπων είναι, λαμβάνοντας κάθε φορά υπόψη τους τις ανάγκες, τη συγκυρία και τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους, να αποδεικνύουν καθημερινά ότι πιστεύουν πραγματικά «στους πολυήμερους και πολύμορφους αγώνες». Ακόμη σπουδαιότερη βέβαια είναι η υποχρέωσή τους να εμπνεύσουν και να πείσουν ότι δεν θα ξεπουλήσουν και δεν θα  προδώσουν αυτούς τους αγώνες την πιο κρίσιμη στιγμή.

Αυτό λοιπόν είναι μονόδρομος και εμείς προσπαθούμε να τον ακολουθήσουμε, προκειμένου η συλλογική μας αντίδραση και αντίσταση ν’ αποκτήσει σύντομα χαρακτήρα μαζικότερο, δυναμικότερο και αποτελεσματικότερο. Η πραγματική «ενοποίηση» με όλα τα προβλήματα και τα δεινά που πρόκειται να επιφέρει είναι προ των πυλών και δεν πρέπει να μας βρει απροετοίμαστους και διχασμένους. Όσο για την πομπώδη θεωρητικολογία  αποτελεί πάντα υπεκφυγή οδηγώντας μαθηματικά στην αποστασιοποίηση και στην παραίτηση, «βάζοντας το κάρο μπροστά από το άλογο» και περιμένοντας παθητικά «την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος».

Επομένως – κι επειδή δεν φοβόμαστε την αλήθεια – ένα πραγματικό και ουσιαστικό πλαίσιο κριτικής για τη στάση και τις αποφάσεις μας θα μπορούσε να αφορά όχι στο γιατί προσπαθούμε και επιχειρούμε να κλιμακώνουμε τη δράση μας αλλά στο γιατί  αντιμετωπίσαμε με μεγαλύτερη μετριοπάθεια απ’ όση χρειάζονταν τις καταστάσεις που βιώνουμε τους τελευταίους μήνες. Δεσμευόμαστε ότι, θα απαντήσουμε κάνοντας και την αυτοκριτική μας στην Έκτακτη Γενική  Συνέλευση.

Συναδέλφισσες – οι,

Ανεξάρτητα από τις διαφωνίες και τις διαφορετικές προσεγγίσεις, βαθειά μας πεποίθηση και πίστη είναι ότι όλοι οι συνάδελφοι και όλες οι συνδικαλιστικές παρατάξεις του χώρου μας αγωνιούν και παλεύουν για το κοινό καλό. Είναι λοιπόν αυτονόητο ότι σήμερα θα  υπερβούμε κάθε  διαφορά και θα συμμετάσχουμε μαζικά στη Στάση Εργασίας και στη Συγκέντρωση στην Ευελπίδων. Ζητούμενο βέβαια είναι η στήριξη των συναδέλφων, αλλά ταυτόχρονα με τη συμμετοχή και την παρουσία μας μπορούμε  να δώσουμε νέα δυναμική στους αγώνες  για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΚΟΡΟΙΔΙΑ – ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ

ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ

 

Για το Δ.Σ. του Π.Σ.Ε. - Ο.Α.Ε.Ε.

Ο Πρόεδρος                                                            Ο Γεν. Γραμματέας

Καρύδας Παντελής                                                 Κολιόπουλος Ηλίας


ανακοινωσεις

Ημερολόγιο

Απρίλιος 2021
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

Ο καιρός

An error occured during parsing XML data. Please try again.

Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι! Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας.


Όνομα:

Email:

Ωρα Ελλάδος


K2 Comments