Τελευταια νεα

 

Αρχειο αρθρων

 
Παρασκευή, 23 Νοέμβριος 2018 06:00

ΠΣΕ ΟΑΕΕ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 23 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2018 Κύριο

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ                                       ΑΘΗΝΑ 23/11/2018
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Α.Ε.Ε.
Ακαδημίας 22 – Αθήνα – 10671
Τηλ. 2103666110 – 2103666111
FAX: 2103729603
Ε-mail :  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Το «έξυπνο»  πουλί από τη μύτη πιάνεται!

Σχετικά με το χθεσινό δελτίο τύπου της Διοίκησης του ΕΦΚΑ το οποίο αφορά στην παρεμπόδιση συνεδρίασης του Δ.Σ. από «συνδικαλιστικές ηγεσίες» και στη μη λήψη σημαντικών αποφάσεων γύρω από ιδιαίτερα ευαίσθητα κοινωνικά θέματα, θέλουμε να τονίσουμε τα εξής :

· Η τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018 σε αίθουσα του Υπουργείου Εργασίας (Σταδίου 29), χωρίς να υπάρξει η παραμικρή παρεμπόδιση ή παρενόχληση από καμιά «συνδικαλιστική ηγεσία». Ισχύει βέβαια ότι, η πραγματοποίηση της συνεδρίασης στο συγκεκριμένο χώρο συνδέεται με τον συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου του κεντρικού κτιρίου του ΕΦΚΑ στην Αγ. Κωνσταντίνου 8 και του κτιρίου στην Αγ. Κωνσταντίνου 16 από το Σύλλογό μας. Αυτό όμως δεν ξεκίνησε χθες. Συμβαίνει τις τελευταίες τρεις εβδομάδες και αφορά στη διεκδίκηση της ικανοποίησης του αιτήματός μας για άμεση ενίσχυση με προσωπικό συγκεκριμένων περιφερειακών υπηρεσιών. Η Διοίκηση το γνωρίζει πολύ καλά. Ανεξάρτητα δε από το γεγονός ότι, η συγκεκριμένη κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί  δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστη για κανέναν εμπλεκόμενο, έχει από μέρες προσαρμόσει σε μεγάλο βαθμό βασικές λειτουργίες της κεντρικής υπηρεσίας στα νέα, έκτακτα και προσωρινά δεδομένα.

· Η σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη της Τρίτης 20 Νοεμβρίου 2018 επρόκειτο να διεξαχθεί επίσης στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29 - επισυνάπτουμε σχετικό αντίγραφο) και σε καμιά περίπτωση δεν εκφράσαμε ή υπονοήσαμε κάτι σχετικό με ενδεχόμενη παρέμβαση για τη μη πραγματοποίησή της.

· Προχθές Τετάρτη, εξέδωσαν συμπληρωματική ημερήσια διάταξη και ταυτόχρονα,  που νομίζεται ότι μετέφεραν τον τόπο διεξαγωγής της συνεδρίασης ; Στο υπό κατάληψη κτίριο Διοίκησης της Αγ. Κωνσταντίνου 8!!! (επισυνάπτουμε σχετικό αντίγραφο).

· Χθες Πέμπτη, ημέρα εκδίκασης της υπόθεσης των δύο συλληφθέντων συναδέλφων μας στις κινητοποιήσεις του ΟΑΕΕ Ανατολικής Αττικής (ενημερωτικά αναφέρουμε πως αναβλήθηκε για την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου), έστειλαν από πολύ νωρίς τα «παπαγαλάκια τους». Μας ενημέρωσαν ότι η Διοίκηση επιμένει να συνεδριάσει στις 3.00 μ.μ. στο συγκεκριμένο κτίριο και δεν πρόκειται να κάνει πίσω. Τόνιζαν επίσης επανειλημμένα την κρισιμότητα των θεμάτων της χθεσινής συνεδρίασης, η οποία για κανένα λόγο δεν θα ‘πρεπε να αναβληθεί. Η δική μας απάντηση ήταν ότι, δεν σκοπεύουμε για κανένα λόγο να παρέμβουμε στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, εφόσον αυτή πραγματοποιηθεί στα μη κατειλημμένα κτίρια του ΕΦΚΑ (τα τέσσερα απ’ αυτά σε απόσταση 100 μέτρων από το κατειλημμένο κεντρικό κτίριο) ή στο Υπουργείο. Η επιμονή τους όμως ήταν προκλητικότατη και προφανώς σκόπιμη, ενώ μόλις πέντε λεπτά μετά τις 3.00, χωρίς δεύτερη σκέψη η Διοίκηση ανέβαλε τη συνεδρίαση. Έκαναν τις τελευταίες διορθώσεις στο δελτίο τύπου που είχαν ήδη έτοιμο και το δημοσίευσαν.

· Ταυτόχρονα, χωρίς ακόμη να γνωρίζουμε την ύπαρξη και το περιεχόμενό του δελτίου, έστειλαν ηλεκτρονικά στο Σύλλογο το εξής έγγραφο :  « Με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιου Πετρόπουλου, καλείστε αύριο Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου, στις 14.30 σε συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σχετικά με τις καταλήψεις σε δομές του ΕΦΚΑ». Ωστόσο, παρότι δεν υπήρξε καμιά απάντηση από τη μεριά μας, η τελευταία παράγραφος του δελτίου τύπου του ΕΦΚΑ που είχε ήδη κυκλοφορήσει αναφέρει τα εξής : «Με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιου Πετρόπουλου, ορίστηκε για αύριο Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου, στις 14.30 συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εργαζομένων του π. ΟΑΕΕ που πραγματοποιεί τις καταλήψεις».

Νομίζουμε είναι εμφανής η διαφορά που αποδεικνύει το ψευδές περιεχόμενο του εγγράφου τους. Είναι πραγματικά θλιβερό, ιδιαίτερα για την Πολιτική Ηγεσία! Το ίδιο θλιβερός – αλλά επιπόλαιος – είναι ο συνολικός σχεδιασμός για την  κατασυκοφάντηση των κινητοποιήσεών μας και τη διαμόρφωση όρων «κοινωνικού αυτοματισμού». Δυστυχώς βέβαια αυτές οι άθλιες πρακτικές αποτελούν μονόδρομο όταν «έχεις πουλήσει την ψυχή σου στο διάβολο» βάζοντας μια ολόκληρη κοινωνία «στο γύψο» τουλάχιστον για μισό αιώνα, εξακολουθώντας να εφαρμόζεις  με  πάθος   νεοφώτιστου  τις πιο ακροδεξιές οικονομικές πολιτικές που γνώρισε ποτέ ο τόπος. Κατά τ’ άλλα έχουν το θράσος να μας κάνουν μαθήματα και υποδείξεις περί κοινωνικής ευαισθησίας αυτοί που «έσφαξαν» τους συνταξιούχους και ισοπέδωσαν το κοινωνικό κράτος.  

Ξαναγυρνώντας ωστόσο στα «γεγονότα», θέτουμε υπόψη της Διοίκησης τις εξής εύλογες απορίες μας :

· Γνωρίζοντας την ύπαρξη σχετικής προσωρινής «ανωμαλίας» στη λειτουργία της κεντρικής διοίκησης και δεδομένης της κρισιμότητας της συγκεκριμένης συνεδρίασης, για πιο λόγο άλλαξαν τον αρχικό και μη προσβάσιμο σε μας τόπο διεξαγωγής της που ήταν το Υπουργείο;

· Για πιο λόγο, δεδομένης της δικής μας άρνησης, δε μετέφεραν τη σημερινή συνεδρίαση  σε οποιοδήποτε άλλο «ελεύθερο» κτίριο; Είχαν τη δέσμευσή μας ότι δεν θα τους ενοχλήσουμε.

· Πως δικαιολογούνται οι έντονα καταγγελτικοί τόνοι και η δραματική αναλυτική αναφορά τους στα θέματα της σημερινής συνεδρίασης –  η αναβολή της οποίας εμφανίζεται σαν ολοκληρωτική καταστροφή – όταν έχουν όλη την άνεση να συνεδριάσουν σήμερα το πρωί όπου εκείνοι επιλέξουν και να λάβουν τις σχετικές αποφάσεις; Εκτός κι αν η Αγ. Κωνσταντίνου 8 που τελεί υπό κατάληψη διαθέτει ιδιαίτερο «ενεργειακό πεδίο» μοναδικό και ιδανικό για τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. του ΕΦΚΑ.

· Πως εξηγείται το γεγονός ότι η αρχική ημερήσια διάταξη περιελάμβανε 14 θέματα, τα 4 χωρίς εισηγήσεις και για πρώτη φορά η συμπληρωματική «φορτώθηκε» με 16 θέματα, δηλαδή περισσότερα, τα 10 μάλιστα χωρίς εισηγήσεις; Λίγη ώρα δε πριν την υποτιθέμενη έναρξη της συνεδρίασης δεν είχαν αποσταλεί 9 εισηγήσεις, μεταξύ αυτών και του θέματος για τη διαγραφή των χρεών!

· Η συσσώρευση των 12000 αιτημάτων που αφορούν στις κρίσεις των ιατρικών επιτροπών για τα ΑΜΕΑ, δημιουργήθηκε τις τελευταίες τρεις εβδομάδες των καταλήψεων; Εξάλλου η αντίστοιχη υπηρεσία έχει ήδη μεταφερθεί στο κτίριο της Γερανίου και της Αγ. Κωνσταντίνου 16. Επίσης από την πρώτη μέρα, οι συνάδελφοι έχουν ελεύθερη πρόσβαση στους σχετικούς φακέλους, ενώ από τις 3.00 μ.μ. και μετά γενικά η πρόσβαση στο κτίριο είναι απόλυτα ελεύθερη.

Θεωρούμε λοιπόν πως έγινε σε όλους κατανοητό πόσο «στημένα» ήταν τα χθεσινά γεγονότα. Είναι όμως απορίας άξιο για ποιο λόγο το Υπουργείο, η Διοίκηση και οι παρατρεχάμενοί τους αντί να «συνωμοτούν» με τις ώρες και να «γκαιμπελίζουν» εναντίον μας, δεν επεξεργάζονται μια ολοκληρωμένη πρόταση ικανοποίησης του αιτήματός μας. Αίτημα το οποίο συνδέεται απόλυτα  με την καλύτερη εξυπηρέτηση ασφαλισμένων και συνταξιούχων για την οποία υποτίθεται αγωνιούν. Στην πραγματικότητα όμως είναι υπόλογοι τόσο απέναντί τους όσο και απέναντι στους εργαζόμενους, λόγω της αλαζονείας, της αδιαφορίας και της ανικανότητας που τους χαρακτηρίζει.

Όσο για «Τα μέσα πίεσης που επιλέγονται για τις διεκδικήσεις των εργαζομένων» στη  δική μας περίπτωση ουδέποτε αρνηθήκαμε ή αδιαφορήσαμε για τις δυσχέρειες και τα προβλήματα που δημιουργούνται, ζητώντας επανειλημμένα την κατανόηση όλων των συναλλασσόμενων και βοηθώντας τους στο μέτρο του δυνατού.  

Κλείνοντας ωστόσο δηλώνουμε ότι, παρά τα χθεσινά γεγονότα, τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις σε βάρος μας και τις σοβαρότατες επιφυλάξεις μας, αποφασίσαμε να συναντηθούμε με τον κ. Πετρόπουλο. Ελπίζουμε να μας προτείνει κάτι ουσιαστικό προς την κατεύθυνση μιας ικανοποιητικής λύσης του ζητήματος, εγκαταλείποντας τη λογική της «διαχείρισης» και της χειραγώγησης. Άλλωστε γνωριζόμαστε πολύ καλά!

 

Για το Δ.Σ. του Π.Σ.Ε. - Ο.Α.Ε.Ε.

Ο Πρόεδρος                                                            Ο Γεν. Γραμματέας

Καρύδας Παντελής                                                 Κολιόπουλος Ηλίας

 


ανακοινωσεις

Ημερολόγιο

Απρίλιος 2021
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

Ο καιρός

An error occured during parsing XML data. Please try again.

Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι! Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας.


Όνομα:

Email:

Ωρα Ελλάδος


K2 Comments